Les IV Jornades reuneixen més de 200 col·legiats a Vic

El 26 de novembre, el Campus Torre dels Frares de la Universitat de Vic (UVic) va acollir les IV Jornades del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat).

2xarxes-socials

Conferència inaugural. Sr. Josep Maria Casals, cap de l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn del Ministeri de Salut, Benestar, Família i Habitatge d’Andorra, sobre “l’obesitat infantil: una prioritat de salut pública i un repte pels sistemes de salut”.

Aquest any, l’organització es proposà un programa adaptat a tots els àmbits de la dietètica i la nutrició. Principalment es diferenciaren tres temàtiques: la nutrició clínica, la recerca relacionada amb l’alimentació i la nutrició comunitària. Dintre de cadascuna s’englobaren diferents temàtiques amb l’objectiu d’actualitzar les competències professionals dels dietistes-nutricionistes i ajudar-los a adquirir altres coneixements per tal de tenir una visió més àmplia de les branques relacionades amb l’alimentació, la nutrició i la dietètica humana individual i col·lectiva.

Van inaugurar les Jornades, la presidenta del CoDiNuCat, Dra. Nancy Babio, la vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UVic i professora del Departament de Nutrició de la Facultat de Ciències de la Salut de la UVic-UCC, Dra. Cristina Vaqué, i la membre del Comitè Científic de les Jornades, Sra. Cristina Moreno. Tot seguit començaren les IV Jornades amb la participació del Sr. Josep Maria Casals, cap de l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn del Ministeri de Salut, Benestar, Família i Habitatge d’Andorra, sobre “l’obesitat infantil: una prioritat de salut pública i un repte pels sistemes de salut”.

Aquesta conferència s’englobà dintre de l’àrea de nutrició comunitària, i continuant amb la temàtica,  es presentaren dues conferències curtes, “Vols menjar sa fora de casa? Busca el distintiu AMED. Premi Estratègia NAOS 2015 a la Promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari”, impartida per la Sra. Gemma Miranda Peñarroya de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i la divertida “Pausa Activa: Incrementa la teva salut i benestar a la feina!”, on la Sra. Maica Rubinat, llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, ens ensenyà, tot practicant, exercicis i estiraments que podem realitzar a la feina per tal de ser persones més actives.

3xarxes-socials

Sra. Eirini Dimidi, especialista en malalties i microbiota intestinal de la King’s College of London, impartí una ponència curta on ens va mostrar els últims avenços respecte a la dieta baixa en FODMAP’s.

El cicle de les confererències sobre clínica, començà per tractar un tema d’actualitat: “Està relacionada la DAO amb la migranya?” a mà de l’especialista Dr. Roberto Belvis de la Sociedad Española de Neurología, qui afirmà no haver cap evidència científica per relacionar la DAO amb les migranyes. Seguidament, la doctorant Sra. Eirini Dimidi, especialista en malalties i microbiota intestinal de la King’s College of London, impartí una ponència curta on ens va mostrar els últims avenços respecte a la dieta baixa en FODMAP’s i la seva aplicació en la pràctica clínica, tal com ho porten a terme a Anglaterra.

Finalment, tancà la jornada la conferència sobre recerca en nutrició “Tenir fills no només depèn de la biologia. Fertilitat masculina i nutrició.” impartida pel Dr. Albert Salas de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.

En resum, més de 200 assistents van poder gaudir d’un total de 7 conferències, impartides per ponents altament especialitzats en el tema a tractar. Així mateix, l’esdeveniment va tenir un bon impacte i seguiment a les xarxes socials, les quals també van ser usades per rebre felicitacions per part de ponents, moderadors i audiència, sota l’etiqueta #IVCoDiNuCat.

En l’acte de clausura, la Dra. Babio va agrair als assistents, ponents, moderadors, personal i voluntaris del CoDiNuCat, i a les entitats i empreses col·laboradores i patrocinadores, haver fet possible una trobada que ha permés un any més Avançar Plegats.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostra política de cookies. Per a més informació consulti l'ennlaç. Més informació