Programa (català)

Divendres, 17 de novembre*


8.00 h Acreditació V Jornades del CODINUCAT i II Congrés SCADC.

8.45 h Inauguració de les V Jornades del CODINUCAT i II Congrés SCADC. 

  • Sra. Marta Planas, (Presidenta del Comitè organitzador), Dra. Nancy Babio. (Presidenta del Comitè Científic), Dra. Isabel Megías. (Responsable de formació continuada del CODINUCAT).

9.00-10.00 h Taula rodona. Dietitians-Nutritionists around the world their education and their work. Education programmes and work of dietitians in the member states of the EFAD. Modera: Dra. Ángela García (USPCEU).

  • Virtual patients in online learning for dietitians – the EU-project IMPECD. Dra. Alexandra Kolm (University of Applied Sciences, Àustria).
  • The future of Dietetis-opportunities and challenges. Dra. Fiona McCullough (University of Nottingham, UK).

10.00-11.30 h Taula rodona. Dietistes-Nutricionistes en el SNS i residència en nutrició humana i dietètica: Utopia o realitat? Nou desafiament per a la Conferencia de DecanosSr. Luís Pallarés Neila. (Director de Programas. Subdirección General de RRHH, Alta Inspección y Cohesión del SNS. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad).

  • Nutrició i Salut Pública a Catalunya. El paper dels Dietistes-Nutricionistes en programes transversals. Dra. Carmen Cabezas. (Sotsdirectora de Promoció de la Salud. Generalitat de Catalunya).
  • Modera: Dr. Jordi Salas-Salvadó

11.30-12.00 h Pausa activa. Sr. Guillermo Mena-Sánchez

12.00-13.00 h Taula rodona. Experiència en innovació docent en l’àmbit de la dietètica i la nutrició. Modera: Dra. Maria Pilar Montero (UAM).

  • Aprenentatge en entorns reals en el marc del Projecte per un menjar sa. Dra. Itziar Zazpe (UNAV).
  • Aprenent a treballar per a l’apoderament de població vulnerable. Una experiència internacional i intradisciplinari. Dra. Ángela García (USPCEU).
  • Ús de les noves tecnologies en la docència en Nutrició Humana i Dietètica (SPOC, kahoot Socrative). Dra. Yolanda Aguilera (UAM).

13.00-14.00 h Sessió de pòsters. Modera: Dra. Beatriz Mateo (UValladolid), Dr. Iñaki Elío (UNEATLANTICO) y Sra. Cristina Moreno (CODINUCAT).

14.00-15.30 h Pausa-dinar.

15.30-16.30 h Taula rodona. Innovació docent en l’avaluació per competències. Modera: Dr. Ramón Descàrrega (URV).

  • Experiència de 4 anys de la implementació de l’Avaluació Clínica Objectiva Estructurada. Dra. Isabel Megías (URV) i Dra. Marta Romeu (URV).
  • Experiència de la rotació d’alumnes de Nutrició Humana i Dietètica per diferents serveis de la Clínica Universitat de Navarra i la seva avaluació. Dra. Marta Cuervo (UNAV).
  • Experiència en simulacions. Dra. Marta Anguera (URL)

16.30-17.30 h Taula rodona. Visió dels egressats inserits al món laboral. Fortaleses i febleses de la titulació. Modera: Dra, Anna Vila (UVIC).

  • Les mil i una dietes en restauració col·lectiva. Sr. Jaume Folguera Baix (egressat de la UdL).
  • El Dietista-Nutricionista en la carrera acadèmica: un camí llarg però molt necessari. Dra. Eva Salazar (UCAM).
  • Investigar a la URV i a Harvard: un somni i una realitat. Dra. Marta Guasch-Ferré (URV)

17.30-18.30 h Conferència. Divulgadors científics com a portaveus i qüestionadors del canvi en l’ensenyament? Modera: Sra. Laura Carreño (UValladolid).

  • BLOGMA. Dr. Bittor Rodriguez (UPV) i Dra. Sandra de la Cruz (UValladolid).

18.30 h Clausura de la I Jornada Nacional del Profesorado del Grado en Nutrición Humana y Dietética.

  • Dr. Jose Antonio Hurtado Sánchez (President de la Conferéncia de Decanos y Directores del Grado en Nutrición Humana y Dietética y President del Comitè Organitzador de la I Jornada Nacional del profesorado del Grado en Nutrición Humana y Dietética).
  • Dra. Nancy Babio Sánchez (Coordinadora del Grado en Nutrición Humana y Dietética de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, URV. Presidenta del Comitè Científic de la I Jornada Nacional del profesorado del Grado en Nutrición Humana y Dietética).

19.00 h Còctel (inclòs en el preu).

Dissabte, 18 de novembre


9.00-9.30 h Conferència inaugural. Riscos i beneficis dels aliments: recent exemple de la carn vermella. 

  • Dra. Imma Palma (Directora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de Blanquerna, Universitat Ramon Llull). Modera: Dra. Isabel Martorell.

9.30-10.15 h Taula rodona. Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància. Modera: Sr. Luís Moran.

  • Guia de Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància. Generalitat de Catalunya. Sra. Gemma Salvador (Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya).
  • Equip multidisciplinari en Atenció Primària en pediatria. Posada en pràctica. Sra. Laia Asso (Hospital Mútua de Terrassa).

9.30-10.15 h  Sessió paral·lela. Patrocinada per NESTLÉ. (Sala d’Actes 11)

  • Estratègies dietètiques en el sobrepès i l’obesitat: Substitutius dels àpats com a eina. Violeta Dra. Moizé Arcone. (Dietista-Nutricionista. Departament d’Endocrinologia i Nutrició. Hospital Clínic de Barcelona). Modera: Dra. Isabel Megías (Codinucat).                     

10.15-11.00 h Taula rodona. Riscos nutricionals en la pediatria. Modera: Sra. Rosa Albadalejo (URV).

  • Riscos nutricionals en edat pediàtrica. Dèficit nutricional segons tipus de dieta aplicada. Sr. José Vicente Arcos Machancoses (Sant Joan de Déu).
  • Dietes vegetarianes i veganes equilibrades. Sra. Alejandra Gutiérrez (Sant Joan de Déu).

11.00-11.30 h Pausa activa. Sr. Guillermo Mena-Sánchez

11.30-12.15 h Taula rodona. Corrents alimentàries en la pediatria. Modera: Sra. Núria Guillén (Hospital Sant Joan Reus).

  • Baby Led Weaning. Riscos i beneficis. Sra. Mireia Termes (Sant Joan de Déu).
  • Alimentació complementària en diferents cultures i maduresa fisiològica del nen. Sra. Dolores García Arenas (Sant Joan de Déu).

12.15-12.45 h Conferència curta. El gluten, més enllà de la celiaquia. Dra. Paula Crespo (Hospital de La Fé). Modera: Sra. Elena Maestre.

12.45-13.45 h Presentació de comunicacions orals. Modera: Sra. Begoña Caneda.

12.45-13.45 h Sessió paral·lela. Patrocinada per DANONE.  (Sala d’Actes11)

  • Intolerància a la lactosa. ¿Hem de suprimir el consum de làctics?  Dra. Rosaura Leis Trabazo. (Unidad de gastroenterología y nutrición pediátrica. Hospital Clínico de Santiago de Compostela). Modera: Sra. Roser Martí (URV).

13.45-15.15 h Pausa-dinar.

15.15-16.15 h Taula debat. Com mantenir la línia entre l’evidència científica i el màrqueting? Dr. Bittor Rodríguez (SEDYN) y Sr. Luís Zamora (SEDYN). Modera: Sra. Luján Soler.

16.15-17.00 h Conferència curta. Sucre o edulcorants? OMG! Dr. José María Mulet (Universitat Politècnica de València). Modera: Sra. Alícia Costa.

17.00-17.30 h Lliurament de premis a les millors comunicacions i reconeixements. Acte de Clausura.

  • Sra. Marta Planas, (Presidenta del Comitè organitzador), Dra. Nancy Babio. (Presidenta del Comitè Científic), Dra. Isabel Megías. (Responsable de formació continuada del CODINUCAT).

17.45 h Assemblea General Ordinària CODINUCAT (I convocatòria).

18.00 h Assemblea General Ordinària CODINUCAT (II convocatòria).

Programa (castellano)

Viernes, 17 de noviembre*


8.00 h Acreditación V Jornadas del CODINUCAT y II Congreso SCADC.

830 h Inauguración de las V Jornadas del CODINUCAT y II Congreso SCADC. 

  • Sra. Marta Planas (Presidenta del Comité organizador), Dra. Nancy Babio (Presidenta del Comité Científico), Dra. Isabel Megías (Responsable de formación continuada del CODINUCAT).

9.00-10.00 h Mesa redonda. Dietitians-Nutritionists around the world their education and their work. Education programmes and work of dietitians in the world. Modera: Dra. Ángela García (USPCEU).

  • Virtual patients in online learning for dietitians – the EU-project IMPECD. Dra. Kolm Alexandra (University of Applied Sciences, Austria).
  • The future of Dietetis-opportunities and challenges. Dra. Fiona McCullough (University of Nottingham, UK).

10.00-11.30 h Mesa redonda. Dietistas-Nutricionistas en el SNS y residencia en nutrición humana y dietética: ¿Utopía o realidad? Nuevo desafío para la Conferencia de Decanos. Sr. Luís Pallarés Neila. (Director de Programas. Subdirección General de RRHH, Alta Inspección y Cohesión del SNS. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad).

  • Nutrición y Salud Pública en Cataluña. El papel de los dietistas-nutricionistas en programas transversales. Dra. Carmen Cabezas. (Subdirectora de Promoció de la Salud. Generalitat de Catalunya).
  • Modera: Dr. Jordi Salas-Salvadó.

11.30-12.00 h Pausa activa. Sr. Guillermo Mena-Sánchez

12.00-13.00 h Mesa redonda. Experiencia en innovación docente en el ámbito de la dietética y la nutrición. Modera: Dra. Maria Pilar Montero (UAM).

  • Aprendizaje en entornos reales en el marco del Proyecto Por una comida sana. Dra. Itziar Zazpe (UNAV).
  • Aprendiendo a trabajar para el empoderamiento de población vulnerable. Una experiencia internacional e intradisciplinar. Dra. Ángela García (USPCEU).
  • Uso de las nuevas tecnologías en la docencia en Nutrición Humana y Dietética (SPOC, kahoot Socrative). Dra. Yolanda Aguilera (UAM).

13.00-14.00 h Sesión de pósters. Modera: Dra. Beatriz Mateo (UValladolid), Dr. Iñaki Elío (UNEATLANTICO) y Sra. Cristina Moreno (CODINUCAT).

14.00-15.30 h Pausa-comida.

15.30-16.30 h Mesa redonda. Innovación docente en la evaluación por competencias. Modera: Dr. Ramón Descàrrega (URV).

  • Experiencia de 4 años de la implementación de la Evaluación Clínica Objetiva Estructurada. Dra. Isabel Megías (URV) y Dra. Marta Romeu (URV).
  • Experiencia de la rotación de alumnos de Nutrición Humana y Dietética por distintos servicios de la Clínica Universidad de Navarra y su evaluación. Dra. Marta Cuervo (UNAV).
  • Experiencia en simuladores. Dra. Marta Anguera (URL).

16.30-17.30 h Mesa redonda. Visión de los egresados insertados en el mundo laboral. Fortalezas y debilidades de la titulación. Modera: Dra. Anna Vila (UVIC).

  • Las mil y una dietas en restauración colectiva. Sr. Jaume Folguera Baix (egresado de la UdL).
  • El Dietista-Nutricionista en la carrera académica: un camino largo pero muy necesario. Dra. Eva Salazar (UCAM).
  • Investigar en la URV y en Harvard: un sueño y una realidad. Dra. Marta Guasch-Ferré (URV)

17.30-18.30 h Conferencia. ¿Divulgadores científicos como portavoces y cuestionadores del cambio en la enseñanza? Modera: Sra. Laura Carreño (UValladolid).

  • BLOGMA. Dr. Bittor Rodriguez (UPV) y Dra. Sandra de la Cruz (UValladolid).

18.30 h Clausura de las I Jornada Nacional del Profesorado del Grado en Nutrición Humana y Dietética.

  • Dr. Jose Antonio Hurtado Sánchez (Presidente de la Conferencia de Decanos y Directores del Grado en Nutrición Humana y Dietética y Presidente del Comité Organizador de la I Jornada Nacional del profesorado del Grado en Nutrición Humana y Dietética).
  • Dra. Nancy Babio Sánchez (Coordinadora del Grado en Nutrición Humana y Dietética de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, URV. Presidenta del Comité Científico de la I Jornada Nacional del profesorado del Grado en Nutrición Humana y Dietética).

19.00 h Cocktail (incluido en el precio).

*(Coincidirá con la I Jornada Nacional del Profesorado del Grado en Nutrición Humana y Dietética)

Sábado, 18 de noviembre


9.00-9.30 h Conferencia inaugural. Riesgos y beneficios de los alimentos: reciente ejemplo de la carne roja. 

  • Dra. Imma Palma (Directora del Grau en Nutrició humana i Dietètica de Blanquerna, Universitat Ramon LLull). Modera: Dra. Isabel Martorell (UVIC).

9.30-10.15 h Mesa redonda. Recomendaciones para la alimentación en la primera infancia. Modera: Sr. Luís Morán.

  • Guía de Recomendaciones para la alimentación en la primera infancia. Generalitat de Catalunya. Sra. Gemma Salvador (Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya).
  • Equipo multidisciplinar en Atención Primaria en pediatría. Puesta en práctica. Sra. Laia Asso (Hospital Mutua de Terrassa).

9.30-10.15 h Sesión paralela. Patrocinada por NESTLÉ. (Sala de Actos 11).

  • Estrategias dietéticas en el sobrepeso y la obesidad: Sustitutivos de las comidas como herramienta. Dra. Violeta Moizé Arcone. (Dietista-Nutricionista. Departament d’Endocrinologia i Nutrició. Hospital Clínic de Barcelona). Modera: Dra. Isabel Megías (Codinucat).

10.15-11.00 h Mesa redonda. Riesgos nutricionales en pediatría. Modera: Sra. Rosa Albadalejo (URV).

  • Riesgos nutricionales en edad pediátrica. Déficit nutricional según tipo de dieta aplicada. Sr. José Vicente Arcos Machancoses (Sant Joan de Déu).
  • Dietas vegetarianas y veganas equilibradas. Sra. Alejandra Gutiérrez (Sant Joan de Déu).

11.00-11.30 h Pausa activa. Sr. Guillermo Mena-Sánchez

11.30-12.15 h Corrientes alimentarias en pediatría. Modera: Sra. Núria Guillén.

  • Baby Led Weaning. Riesgos y beneficios. Sra. Mireia Termes (Sant Joan de Déu).
  • Alimentación complementaria en diferentes culturas y madurez fisiológica del niño. Sra. Dolores García Arenas (Sant Joan de Déu).

12.15-12.45 h Conferencia corta. El gluten más allá de la celiaquía. Dra. Paula Crespo (Hospital de La Fé). Modera: Sra. Elena Maestre.

12.45-13.45 h Presentación de comunicaciones orales. Modera: Sra. Begoña Caneda.

12.45-13.45 h Sesión paralela. Patrocinada por DANONE. (Sala de Actos 11)

  • Intolerancia a la lactosa. ¿Debemos suprimir el consumo de lácteos? Dra. Rosaura Leis Trabazo. (Unidad de gastroenterología y nutrición pediátrica. Hospital Clínico de Santiago de Compostela). Modera: Sra. Roser Martí (URV).

13.45-15.15 h Pausa-comida.

15.15-16.15 h Mesa debate. Cómo mantener el límite entre la evidencia científica y el márketing. Dr. Bittor Rodríguez (SEDYN) y Sr. Luís Zamora (SEDYN). Modera: Sra. Luján Soler.

16.15-17.00 h Conferencia corta ¿Azúcar o edulcorantes? ¡OMG! Dr. José María Mulet (Universidad Politécnica de Valencia). Modera: Sra. Alícia Costa.

17.00-17:30 h Entrega de premios a las mejores comunicaciones y reconocimientos. Acto de Clausura.

  • Sra. Marta Planas (Presidenta del Comité organizador), Dra. Nancy Babio (Presidenta del Comité Científico), Sra. Isabel Megías (Responsable de formación continuada del CODINUCAT).

17.45 h Asamblea General Ordinaria CODINUCAT (I convocatoria).

18.00 h Asamblea General Ordinaria CODINUCAT (II convocatoria).

Programme (English)

Friday, 17 de November 2017*


8.00 AM ACCREDITATION TO THE 5th MEETING CODINUCAT/2nd CONGRESS SCADC

8.30 AM OPENING CEREMONY OF THE 5th MEETING CODINUCAT/2nd CONGRESS SCADC. 

  • Mrs. Marta Planas (President of the Organizing Committee), Dr. Nancy Babio (President of the Scientific Committee), Dr. Isabel Megías (Responsible for continuing training of CODINUCAT).

9.00-10.00 AM Panel discussion. Dietitians-Nutritionists around the world their education and their work. Education programmes and work of dietitians in the world. Chair: Dr. Ángela García (USPCEU).

  • Virtual patients in online learning for dietitians – the EU-project IMPECD. Dr. Kolm Alexandra (University of Applied Sciences, Austria).
  • The future of Dietetis-opportunities and challenges. Dr. Fiona McCullough (University of Nottingham, UK).

10.00-11.30 AM Panel discussion. Dietitians-Nutritionists within the National Health Care System and the Residency in Human Nutrition and Dietetics studies: Utopia or reality? New challenges for Deans Conference. Mr. Luís Pallarés Neila. (Director of Programs. Subdirección General de RRHH, Alta Inspección y Cohesión del SNS. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad)

  • Nutrition and Public Health in Catalonia. The role of dietitians-nutritionists in transversal programs. Dr. Carmen Cabezas. (Deputy Director of Promoció de la Salud. Generalitat de Catalunya).
  • Chair: Dr. Jordi Salas-Salvadó.

11.30-12.00 AM Active break. Mr. Guillermo Mena-Sánchez

12.00-1.00 PM Panel discussion. Experience in teaching innovation in the field of Dietetics and Nutrition. Chair: Dr. Maria Pilar Montero (UAM).

  • Learning in real environments within the frame of the Por una comida sana project. Dr. Itziar Zazpe (UNAV)
  • Learning to work for the empowerment of vulnerable populations. An international and interdisciplinary experience. Dr. Ángela García (USPCEU).
  • Using new technologies to teach Human Nutrition and Dietetics studies (SPOC, Kahoot, Socrative). Dr. Yolanda Aguilera (UAM).

1.00-2.00 PM Poster session. Chair: Dr. Beatriz Mateo (UValladolid), Dr. Iñaki Elío (UNEATLANTICO), Mrs. Cristina Moreno (CODINUCAT).

2.00-3.30 PM Lunch break.

3.30-4.30 PM Panel discussion. Innovation in teaching the evaluation of different competencies. Chair: Dr. Ramón Descàrrega (URV).

  • 4-year experience in implementing the Structured Objective Clinical Assessment tool. Dr. Isabel Megías (URV) and Dr. Marta Romeu (URV).
  • Experiences in rotating students from the Human Nutrition and Dietetics degree across different services within the University of Navarra Clinic and their evaluation process. Dr. Marta Cuervo (UNAV).
  • Experiences in real simulations. Dr. Marta Anguera (URL).

4.30-5.30 PM Panel discussion. The vision of graduates in the work environment. Strengths and Weaknesses of the degree. Chair: Dr. Anna Vila (UVIC).

  • One thousand and one diets in the catering sector. Mr. Jaume Folguera Baix (graduated at the UdL).
  • The Dietitian-Nutritionist in the academic career: a long but very necessary path. Dr. Eva Salazar (UCAM).
  •  Research at the URV and at Harvard: a dream and a reality. Dr. Marta Guasch-Ferré (URV)

5.30-6.30 PM Conference. Science communicators as representatives and questioning the changes in teaching. Chair: Mrs. Laura Carreño (UValladolid).

  • BLOGMA. Dr. Bittor Rodriguez (UPV) and Dr. Sandra de la Cruz (UValladolid).

6.30 PM CLOSING CEREMONY OF THE 1st NATIONAL SIMPOSIUM OF TEACHERS IN HUMAN NUTRITION AND DIETETICS DEGREE.

  • Dr. Jose Antonio Hurtado Sánchez (President of the Conference of Deans and Directors of the Degree in Human Nutrition and Dietetics and President of the Organizing Committee of the I National Day of Teachers of the Degree in Human Nutrition and Dietetics).
  • Dr. Nancy Babio Sánchez (Coordinator of the Degree in Human Nutrition and Dietetics of the Faculty of Medicine and Health Sciences, URV, President of the Scientific Committee of the I National Day of Teachers of the Degree in Human Nutrition and Dietetics).

7.00 PM Cocktail. (included in the price)

*(It will condice with I Jornada Nacional del Profesorado del Grado en Nutrición Humana y Dietética)

Saturday, 18 November 2017*


8.00-9:30 AM Inaugural Conference. Food harms and benefits: recent example of red meat. Presenter: 

  • Dr. Imma Palma (Director of the Grade in Nutrition and Human Nutrition of Blanquerna, Universitat Ramon LLull). Chair : Dr. Isabel Martorell (UVIC).

9.30-10.15 AM Panel discussion. Recommendations in early childhood. Chair: Mr. Luís Morán.

  • Guidelines for food recommendations in early childhood Catalan Government. Mrs. Gemma Salvador (Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya).
  • Multidisciplinary team in paediatric primary care. Practical implementation. Mrs. Laia Asso (Hospital Mutua de Terrassa).

9.30-10.15 AM Parallel session. Sponsored by NESTLÉ. (Hall of Acts 11). 

  • Dietary strategies in overweight and obesity: Substitute of meals as a tool. Dr. Violeta Moizé Arcone. (Dietician-Nutritionist, Departament d’Endocrinologia i Nutrició. Hospital Clínic de Barcelona). Chair: Dr. Isabel Megías (Codinucat).

10.15-11.00 AM Panel discussion. Nutritional risks in paediatric ages. Chair: Mrs. Rosa Albadalejo (URV).

  • Nutritional risks in paediatric ages. Nutritional deficiencies according to each diet. Mr. José Vicente Arcos Machancoses (Sant Joan de Déu).
  • Balanced vegetarian and vegan diets. Mrs. Alejandra Gutiérrez (Sant Joan de Déu).

11.00-11.30 AM Active break. Mr. Guillermo Mena-Sánchez

11.30-12.15 AM Food movements in paediatrics. Chair: Mrs. Núria Guillén.

  • Baby Led Weaning. Risks and benefits. Mrs. Mireia Termes (Sant Joan de Déu).
  • Alimentación complementaria en diferentes culturas y madurez fisiológica del niño. Mrs. Dolores García Arenas (Sant Joan de Déu).

12.15-12.45 PM Short presentation. Gluten beyond coeliac disease. Dr. Paula Crespo (Hospital de La Fé). Chair: Mrs. Elena Maestre.

12.45-1.45 PM Presentation of oral communications Chair: Mrs. Begoña Caneda.

12.45-1.45 PM Parallel session. Sponsored by DANONE. (Hall of Acts 11). 

  • Lactose intolerance. Should we suppress dairy consumption? Dr. Rosaura Leis Trabazo. (Unidad de gastroenterología y nutrición pediàtrica). Chair: Mrs. Roser Martí (URV).

1.45-3.15 PM Lunch break. 

3.15-4.15 PM Discussion table. How to reach the limit between scientific evidence and marketing. Dr. Bittor Rodríguez (SEDYN) and Mr. Luís Zamora (SEDYN). Chair: Mrs. Luján Soler.

4.15-5.00 PM Short conference. Sugar or artificial sweeteners? OMG! Dr. José María Mulet (Universidad Politécnica de Valencia). Chair: Mrs. Alícia Costa.

5.00-5.30 PM Award ceremony for best communications and recognitions. Closing ceremony.

  • Mrs. Marta Planas (President of the Organizing Committee), Dr. Nancy Babio (President of the Scientific Committee), Dr. Isabel Megías (Responsible for continuing training of CODINUCAT).

5.45 PM Ordinary General Assembly. CODINUCAT (first call).

6.00 PM Ordinary General Assembly CODINUCAT CODINUCAT (second call).

Descarrega't el programa

Català

Download the program

English

Descárgate el programa

Castellano

#Vcodinucat

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostra política de cookies. Per a més informació consulti l'ennlaç. Més informació